به اطلاع کلیه مهندسین صنایع عزیز میرساند با توجه به قرار گرفتن در ایام انتخاب رشته داوطلبان کنکور سراسری بنا بر این است که روز پنجشنبه (فردا) حوالی ساعت ۵ برنامه ای تلویزیونی با عنوان کنکور ۷ انتخاب ۷ از شبکه ۷ (شبکه آموزش) پخش شود. و با توجه به اینکه جناب مهندس کریمی به […]
به اطلاع کلیه مهندسین صنایع عزیز میرساند با توجه به قرار گرفتن در ایام انتخاب رشته داوطلبان کنکور سراسری بنا بر این است که روز پنجشنبه (فردا) حوالی ساعت ۵ برنامه ای تلویزیونی با عنوان کنکور ۷ انتخاب ۷ از شبکه ۷ (شبکه آموزش) پخش شود. و با توجه به اینکه جناب مهندس کریمی به نمایندگی از جامعه مهندسی صنایع در این برنامه حضور دارند از شما مهندسین صنایع می خواهیم با پاسخ دادن به سوال زیر و همچنین راهنمایی های ارزنده خود حداکثر تا ساعت ۳ بعد از ظهر روز پنجشنبه ۱۴ مرداد ، در هر چه پر بار تر برگزار شدن این برنامه تلویزیونی نقش موثر داشته باشید.
شما مهندسی صنایع را برای دانش آموزان و کسانی که این رشته را نمی شناسند چطور معرفی می کنید؟
گرامی
تاریخ : 14 - مرداد - 1389معرفی مهندسی صنایع
مهندسی صنایع عبارت است از اصول و تکنیک هایی که به منضور بهبود و طراحی و نصب سیستم هایی شامل انسان، مواد، انرژی و تجهیزات برای فراهم آوردن امکان تولید کالاها و ارائه برای بررسی و خدمات به شکل کارا و مطلوب به کار می روند.ارزیابی این سیستم ها دانش و مهارتهای علوم ریاضی-فیزیک و اجتماعی به همراه متون و تکنیکهای طراحی مهندسی مورد نیاز است. بر خلاف سایر مهندسیها که به ماهیت فنی فرآیند میپردازد یک مهندس صنایع میکوشد با دید کلی و سیستماتیک و با دانش بسیار موثری که در پیشبدر هدفهای سازمان دارد به مسائلی همچون بهرهوری در مدیریت منابع انسانی روشها و تکنولوژی بپردازد. درنتیجه مهندسی صنایع تنها مهندسی است که به عامل انسانی به عنوان یکی از مؤلفههای اصلی یک سیستم مینگرد. در نتیجه مهندسان صنایع برای امور برنامهریزی و کنترل و بهبود فعالیت مؤسسات به خدمت گرفته میشوند. با توجه به اطلاعاتی که یک مهندس صنایع دارد بستر لازم را برای تعامل تخصصهای مختلف و کارگروهی به بهترین وجه ممکن ایجاد نموده و در نتیجه با عملکرد ویژه خود سعی در ارتقا و بهبود مستمر(کایزن) سیستم مینماید که این باعث سهولت کارها، راحتی کارکنان، کاهش هزینهها، ارتقا کیفیت و جلب رضایت مشتریان میشود.
ویژگیهای مهندس صنایع
یک مهندس صنایع باید:
الف) تفکر فراگیر داشته باشد تا بتواند با نگرشی سیستماتیک اجزای سیستم را مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار داده و به هم مرتبط سازد.
ب) خلاقیت داشته باشد تا بتواند با نوجه به اطلاعات خود (که مانند اقیانوسی از فنون و اطلاعات به عمق نیم متر است) به بهبود سیستم جاری و یا ارائه طرحی نو بپردازد.
ج) یک رهبر گروه باشد تا بتواند علاوه بر طرحریزی سیستم مورد نظر پیادهسازی و اجرا را نیز پیریزی نموده و نقش رهبری گروهها را به خوبی ایفا کند.
د) مدیریت زمان داشته باشد تا بتواند با توجه به اهمیت زمان در کارهای اجرایی خدمات و کالاها را با کیفیت عالی و در حداقل زمان ممکن ارائه دهد.
ه) ارتقا دهنده بهرهوری باشد تا به جای در جا زدن در جای خود و اکتفا به وضعیت فعلی با دانش خود سعی در افزایش بهرهوری و بهبود وضعیت کاری(هر چند کوچک)بنماید.
داود ابراهیمی
تاریخ : 14 - مرداد - 1389مهندسی صنایع یعنی بهینه سازی مهندسی، بهینه سازی کار، بهینه سازی زندگی!
تمام مهندسان کار می کنند تا محصولی تولید کنند، اما محصول رشته مهندسی صنایع خود «کار» است.
ا.حسینی
تاریخ : 14 - مرداد - 1389با سلام
مهندسی صنایع مدیریت کننده کلیه رشته هاست. شاید در تمام رشته ها خبره نباشد اما با اطلاعاتی که در باره رشته و تخصص هایی که دارد می تواند برنامه ریزی جامه داشته باشد و به خوبی به خل مشکلات ومعایب بپردازد.به زبان عامیانه مهندسی صنایع در مواقعی شبیه آچارفرانسه است.
وجود رشته مهندسی صنایع و مهندسان این رشته برای کشور در حال توسعه و پیشرفت ایران بسیار لازم است.
ارزوی موفقیت برای همه به ویژه مهندسین صنایع ایران دارم
حامد ایزدپناهی
تاریخ : 14 - مرداد - 1389با سلام خدمت آقای مهندس کریمی عزیز
آنچه که در مورد روح و کارکرد واقعی مهندسی صنایع اهمیت دارد و در عین حال، بنظر می-رسد همه دوستان نظر دهنده فوق و بسیاری از علاقمندان، دانشجویان و فارغ التحصیلان و حتی برنامه ریزان و مدرسان رشته مهندسی صنایع از آن غافل¬اند، حاکمیت «تفکر سیستمی» بر نگرش، تصمیمات و عملکرد مهندس صنایع است تا بتوان بواقع، وجه تمایزی برای رشته مهندسی صنایع در بین رشته¬های مهندسی و مدیریت، قائل شد.
در رشته¬های سنتی مهندسی از قبیل برق و مکانیک، مهندس لازم است با اعمال روش¬ها و تکنیک¬ها و انجام محاسبات دقیق، سیستم¬های مختلف الکتریکی و مکانیکی (مانند برق و ترمز خودرو) را طراحی نموده و محاسبات و تمهیدات لازم برای کارکرد صحیح و تعمیرات مورد نیاز سیستم را در نظر بگیرد.
اما مهندسی صنایع در دهه¬های اخیر و همزمان با پیشرفته¬تر شدن و بزرگ¬تر شدن سیستم¬های مختلف مکانیکی، الکتریکی و انسانی، و پیچیده¬تر شدن روابط بین سیستم¬ها ظهور نمود. سیستم¬های بزرگ نیازمند حاکم بودن یک تفکر غالب، جهت برنامه ریزی و عملکرد بهینه خود می¬باشند.
تفکر سیستمی راهگشای حل و بهبود عملکرد بسیاری از سیستم¬های بزرگ انسانی و غیر انسانی در دنیای امروزی است. تفکر سیستمی ناظر بر این واقعیت است که بسیاری از مجموعه فعالیت¬های موجود و مرتبط با هم، لازم است بصورت یک نظام یکپارچه و در قالب یک «سیستم» تجزیه و تحلیل شوند تا بتوان نتیجه درست و واقعی از وضعیت موجود دریافت کرد و تصمیم گیری مناسبی برای آینده اتخاذ نمود.
لذا مهندسی صنایع بر «سیستم» و ویژگی¬های آن تاکید دارد و دیدگاه¬های پراکنده و نامنظم را برای حل مسائل و رفع مشکلات و نهایتا رشد اقتصادی- اجتماعی و فرهنگی سازمان¬ها و جامعه، مردود میشمارد.
علی بدوی
تاریخ : 14 - مرداد - 1389تعریف مهندسی صنایع
انجمن مهندسی صنايع آمريکا ، تعريف ذيل را بيان کردهاست :
مهندسی صنايع رشتهايست که با طراحی ، پياده سازی و بهبود سيستمهای يکپارچه ای از انسان (human) ، مواد (material)، اطلاعات (information)، تجهيزات (instrument) و انرژی (energy)مرتبط میباشد . اين رشته بر پايه دانش تخصصی در علوم رياضی ، طبيعی ، اجتماعی و نيز قوانين و روشهای تجزيه و تحليل مهندسی و طراحی بنا شده است تا به کمک آنها به ارزيابی نتايج حاصل از سيستمهای يکپارچه بپردازد .
اگر چه واژه صنايع معمولاً براي سازمانهاي توليدي بكار ميرود اما قابل كاربرد براي هر گونه سازمان است.
مهندسين صنايع نقش طراح، تحليلگر و برنامهريز را به عهده دارند . هدف يک مهندس صنايع بهبود کارايي سيستم به جهت نيل به اهداف کل مجموعه است و ايجاد بهبود در سيستم نيازمند بمباران فکری در مورد همه آنهاست . اگر چه مهندسين صنايع ميتوانند در قالب مديراني كارآمد نقش ايفا كنند اما با درگير شدن در مشكلات اجرايي، از نقش اصلي خود باز ميمانند.
مهندسان صنایع می توانند در حوزه های ذیل فعالیت نمایند
– ارزیابی فنی و اقتصادی طرحهای سرمایه گذاری
– برنامه ریزی و کنترل پروژه
– بهبود روشها
– بهره وری
– برنامه ریزی نگهداری و تعمیرات
– برنامه ریزی تولید
– برنامه ریزی حمل و نقل
– جانمایی تجهیزات و ساختمانها
– زمانسنجی خطوط تولید و مونتاژ
– برنامه ریزی و کنترل موجودی انیارها
– برنامه ریزی خرید مواد و کالا
– کنترل کیفیت
– برنامه ریزی نیروی انسانی و حقوق و دستمزد
– مهندسی فاکتورهای انسانی
– طراحی الگوریتم سیستم های اطلاعات مدیریت
بطور کلی دپارتمان مهندسی صنایع بعنوان دپارتمان تصمیم سازی برای مدیران میانی و ارشد می باشد. زیرا با استفاده از تکنیک های علمی و کاربردی ، تصمیم گیری در حالت عدم قطعیت را سهولت می بخشد
mjvm
تاریخ : 14 - مرداد - 1389به نام خدای دوست داشتنی
خیلی خوشحال شدم که امروز قراره در مورد مهندسان صنایع مردمانی که تمامی مسایل را حل می کنند صحبت می شود.
مهندسین صنایه کسانی هستند که هر کاری از آن ها در حیطه ی مهندسی و مدیرت بر می آید.
مدیریت تیم های مهندسی یکی از جالب ترین ویژگی های مهندسی صنایع است.به عقیده ی من بیشتر باید به زبان ساده حول این موضوع صحبت کرد و از صحبت های کتابی پرهیز شود.
به امید پیشرفت روز افزون مهندسی صنایع.
زنده باد مهندسی صنایع زنده باد مهندسان صنایع
حسین
تاریخ : 14 - مرداد - 1389اموری مرتبط با تولید محصول یا خدمت در صنایع و واحدهای خدماتی که در مهندسی های کلاسیک جا نمیگیره ولی تاثیر مستقیم روی تولید و محصول و رضایتمندی ذینفعان داره،ابنها کار مهندسی صنایع است. ویژگی یک مهندس صنایع نگرش فرآیندی به اموره.مهندس صنایع همیشه می پرسد چه چیزی؟چرا؟چگونه؟چه وقت؟ در واقع مهندس صنایع با این ایده که هرچی بیشتر و زودتر مخالفه و میگه بهینه و اقتصادی.در بخشهایی از مهندسی صنایع بحثهای حقوقی و بازرگانی و خلاقیت هم دخالت داره
داود سلیمانی
تاریخ : 14 - مرداد - 1389با سلام
اگه بخواهیم مهندسی صنایع را در یک کلام بیان کنیم میتوانبم بگوییم مهندسی صنایع یعنی مهندسی بهینه
در تمام گرایشهای مهندسی صنایع و تخصص های آن ارتباط مستقیم با بهینه سازی دارد از طرفی تمام گریشهای آن ارتباط مستقیم کارا با صنعت است برای مثال تخصص های زیر جزء اساس ترین دپارتمانهای هر واحد صنعتی است که هیچ رشته مهندسی به اندازه آن اطلاعات ندارد
1- برنامه ریزی تولید (دپارتمان برنامه ریزی)
2-برنامه ریزی موجودی(دپارتمان انبارها)
3-مدیریت کیفیت(مباحث روز دنیا و اساس تمام تولیدات و دپارتمان کیفیت)
4-برنامه ریزی نگهداری و تعمیرات
5-تجزیه و تحلیل سیستمها
6-مدیریت و کنترل پروژه
همانطور که ملاحظه مردید این رشته واقعا یک مهندس با دید مهندسی می پروراند
روزبه راشدي
تاریخ : 14 - مرداد - 1389مهندسي صنايع يعني خلاقيت و به روز بودن و مانند رشته هاي ديگر كلاسيك و يكنواخت و خسته كننده نيست.
مهندسی صنایع به توسعه، بهبود، اجرا و ارزیابی سیستمهای منسجم انسانی، مالی، اطلاعاتی، تجهیزات، انرژی، ماده و فرایند میپردازد. مهندسی صنایع برپایه ترکیب و ادغام مبانی ریاضیات٬ فیزیک و دانشهای اجتماعی با متدهای مهندسی تحلیل و طراحی بهمنظور تعیین پیش بینی و ارزیابی نتیجه بدست آمده از سیستمهای مطبوع طراحی شدهاست. در سیستمهای تولید ناب و بدون خطا (Lean Manufacturing)٬ مهندسی صنایع در جهت حذف و کاهش منابع تلف شده از قبیل زمان٬ پول، ماده و انرژی نقش کلیدی دارد.
ehsan
تاریخ : 14 - مرداد - 1389سلام
اگر بخواهم در یک جمله مهندسی صنایع را تعریف کنم ( مهندسی صنایع یعنی حرف نزنیم عمل کنیم )با وجود اینکه بیش از 40 سال از ورود مهندسی صنایع به کشور گذشته هنوز جرات نکردیم که توی این اقیانوس کم عمق شنا کنیم و به جای نشتن کنار ساحل قایقی بسازیم و خودمان را به دریا بزنیم و از این جزیره ای که در آن گرفتار شده ایم نجات پیدا کنیم !!! البته در کشور مهندسان صنایع خوبی داریم که علم و دانش خود را در عمل اثبات کردند و متاسفانه بیشتر مهندسان صنایع خوب حرف می زنند . به نظر من هنر یک مهندس صنایع تبدیل حرف به عمله .
تعریف های دیگری از مهندسی صنایع شده مثل <>
در تعابیر فنی( مدیریت را گوشت و پوست و مهندسی را استخوان بندی و مهندسی صنایع را غزروف می یک سیستم یا سازمان می گویند )
در آخر به دوستان عزیزی که دوستارند در این رشته تحصیل کنند توصیه می کنم اگر مردید و اهل کار و عمل تا حرف هستید بی درنگ این رشته را انتخاب کنید چون شاید شما بتوانید بعد از 40 سال کشور عزیزمان ایران را دست در دست سایر مهندسین و پزشکان و … از این اقیانوس به سلامت بگذرانید
با امید پیشرفت و توسعه کشور به دست مهندسان صنایع در آینده
ehsan
تاریخ : 14 - مرداد - 1389سلام
اگر بخواهم در یک جمله مهندسی صنایع را تعریف کنم <> با وجود اینکه بیش از 40 سال از ورود مهندسی صنایع به کشور گذشته هنوز جرات نکردیم که توی این اقیانوس کم عمق شنا کنیم و به جای نشتن کنار ساحل قایقی بسازیم و خودمان را به دریا بزنیم و از این جزیره ای که در آن گرفتار شده ایم نجات پیدا کنیم !!! البته در کشور مهندسان صنایع خوبی داریم که علم و دانش خود را در عمل اثبات کردند و متاسفانه بیشتر مهندسان صنایع خوب حرف می زنند . به نظر من هنر یک مهندس صنایع تبدیل حرف به عمله .
تعریف های دیگری از مهندسی صنایع شده مثل <>
در تعابیر فنی <>
در آخر به دوستان عزیزی که دوستارند در این رشته تحصیل کنند توصیه می کنم اگر مردید و اهل کار و عمل تا حرف هستید بی درنگ این رشته را انتخاب کنید چون شاید شما بتوانید بعد از 40 سال کشور عزیزمان ایران را دست در دست سایر مهندسین و پزشکان و … از این اقیانوس به سلامت بگذرانید
با امید پیشرفت و توسعه کشور به دست مهندسان صنایع در آینده
سید وحید رضا کاظمی
تاریخ : 14 - مرداد - 1389سلام
مهندس صنایع یعنی یک مهندس مدیر آینده نگر
تفاوت اصلی مهندسی صنایع با سایر رشته های فنی و مهندسی در این است که در این جا شما از بالا به پایین مسایل را تحلیل می کنید که موجب می شود دامنه دید و درک مفاهیم در شما گسترش یابد و اثرات نیروهای بیرونی و افق های دور را جهت انتخاب بهترین راه و اقتصادی ترین راه را انتخاب کنید.
ضیا
تاریخ : 14 - مرداد - 1389من یادمه که یه استاد مولانیمون که ترم 2 بودیم مهندسی صنایع رو برامون اینجوری تعریف کردن: مهندسی صنایع شامل مباحث روز دنیا و یک اقیانوسیه به عمق یک متر …بایدخودتون به این اقیانوس عمق بدین تا صنایع رو درک کنید.
مرتضی
تاریخ : 14 - مرداد - 1389سلام.به نظر من رشته مهندسی صنایع یک رشته میان رشته ای است.به عبارت دیگر تلفیقی از چند رشته مهندسیه مثل برق،مکانیک و… .
نويد
تاریخ : 14 - مرداد - 1389با سلام خدمت همه ي مهندسين امروز و آينده
به نظر من مهندسي صنايع يك رشته ي تكميلي شامل اكثر مهندسي هاي روز از جمله مكانيك مواد برق و ….است كه به اندازه ي مورد نياز اطلاعات در اختيار يك مهندس صنايع قرار ميگيرد و به تعبير ديگر اين رشته “آچار فرانسه”ناميده مي شود.اين رشته اصلا خسته كننده نيست و مباحث شيريني را در خود جاي ميدهد البته براي علاقه مندان به كار هاي مديريتي و اجرايي.به نظر من اين رشته بر خلاف ساير رشته هاي ديگر فقط در كار آينده تاثير نداشته بلكه در زندگيه روزمره نيز كاراييه زيادي دارد و به انسان ديد ميدهد.
امیر
تاریخ : 14 - مرداد - 1389با سلام
به نظر من مهمترین و جذابترین نکته ای که در مورد مهندسی صنایع وجود داره اینه که مهندسی صنایع حد و مرز نداره و همه یتکنیک هاش رو از فضای کوچیک یک فروشگاه تا فضای بزرگ یک کارخانه به کار برد.
مهم نیست که بعد از خوندن مهندسی صنایع تو چکاره می شه
مهم اینه که تو یک دیدی به مسایل پیدا کردی که بقیه این دید رو ندارن.
setare
تاریخ : 14 - مرداد - 1389modiriate mohandesiha
modiri ke ham modiriat balad ast v ham kar ,mohandese sanaie ast
dar in donyaye por az idea barayr pashraft in mhandese sanaye ast ke bahtarin idea-ye ra josteju mikone v idea haye mojud ra behine sazimikone
dar yek sazman mohandese sanaye be donbale yaftane rahe dorost v tey kardane doroste rah baraye behbud v pishrafte
سید شهاب الدین حسینی
تاریخ : 13 - مرداد - 1389طبق نظر انجمن مهندسین صنایع آمریکا مهندسی صنایع همان مدیریت مهندسی یا مهندسی مدیریت است، رشته ای که می تواند ارتباط لازم بین رشته های دیگر مهندسی را برای بهینه کردن نتایج بوجود آورد.
مهندسی صنایع اقیانوسی است به عمق یک وجب که می تواند اقتصادی ترین راه حل ممکن را برای یک مساله پیشنهاد دهد.
یک مهندس صنایع باید قدرت مدیریت را در خود حس کند و به مدیریت علاقه داشته باشد.