مدیر کل دفتر دانشآموختگان وزارتعلوم، تحقیقات و فناوری از رتبهبندی دانشگاههای خارجی به پنج گروه A تا E خبر داد و گفت: این رتبهبندی که در ارتقای سطح علمی دانشآموختگان و همچنین آگاهی بخشی به متقاضیان تحصیل در خارج از کشور تاثیر بسزایی خواهد داشت تا اوایل سال ۹۲ اجرایی خواهد شد. حمد حسین مجلسآرا […]
مدیر کل دفتر دانشآموختگان وزارتعلوم، تحقیقات و فناوری از رتبهبندی دانشگاههای خارجی به پنج گروه A تا E خبر داد و گفت: این رتبهبندی که در ارتقای سطح علمی دانشآموختگان و همچنین آگاهی بخشی به متقاضیان تحصیل در خارج از کشور تاثیر بسزایی خواهد داشت تا اوایل سال ۹۲ اجرایی خواهد شد.
حمد حسین مجلسآرا ، با اشاره به ایجاد تحول در ارزشیابی مدارک دانشآموختگان و دانشگاههای خارجی با اجرای این طرح، تصریح کرد: پیش از این برای ارزشیابی دانشگاههای خارج از کشور، دانشگاههای هر کشور به صورت مجزا با یکدیگر مقایسه می شدند،اما در رتبهبندی جدید کلیه دانشگاههای دنیا با یکدیگر مقایسه شدهاند و در واقع در این رتبهبندی دانشگاه ملاک است نه کشور.
وی گروه A را بهترین دانشگاهها و گروه E را دانشگاههای نامعتبر عنوان کرد و افزود: بر این اساس در گروه اول ۲۵۰ دانشگاه، در گروه دوم حدود ۷۵۰ دانشگاه و در گروههای سوم و چهارم ۱۵۰۰ دانشگاه جای گرفتهاند.
وی تاکید کرد: در این رتبهبندی، دانشگاه های مجازی نیز که سابق بر این ارزشیابی نمیشدند، لحاظ شده است.
مجلس آرا با بیان اینکه این رتبهبندی برای تایید نهایی به وزیر علوم ارایه شده است، افزود: دانشگاههایی که در گروه E قرار میگیرند از نظر وزارت علوم اعتباری نخواهند داشت و دانشآموختگان این دانشگاهها در آینده با مشکل تحصیلی و استخدامی روبرو خواهند شد.
وی همچنین با بیان اینکه این رتبهبندیها در انتخاب نوع دانشگاه توسط متقاضیان تحصیل در خارج از کشور لحاظ خواهد شد، تصریح کرد: همچنین این رتبهبندی در احراز شغل فارغالتحصیلان نیز موثر است و با این رتبهبندی بدیهی است که بالاترین شغلها از آن دانشجویانی است که در دانشگاههای برتر و از گروههای بالاتر فارغالتحصیل شدهاند.
وی با بیان اینکه نتایج این رتبهبندی پس از تایید وزیر علوم به زودی اعلام خواهد شد، گفت: این رتبهبندی از May و June (اوایل سال ۹۲) اجرایی میشود.
مدیرکل امور دانشآموختگان در خاتمه این رتبهبندی را پس از ۳۰ سال یک اقدام بزرگ در حوزه ارزشیابی دانشگاههای خارجی عنوان و خاطرنشان کرد: دانشجویان ایرانی که به خارج از کشور بورس میشوند نیز تنها به گروههای a و b اعزام خواهند شد.(ایسنا)
رضا
تاریخ : 2 - دی - 1391با سلام
بنده به عنوان فارغ التحصيل دانشگاه خارجي در مقطع كارشناسي در سال 2004 كه مدارك بنده به تاييد رايزن محترم علمي سفارت و وزارت امور خارجه واقع شده ولي تاكنون اداره كل دانش آموختگان وزارت علوم مدرك تحصيلي بنده را ارزشيابي نكرده است سوالي از مديركل محترم داشتم در خصوص اينكه چطور 167 كشور اروپايي ، امريكايي و آسيايي مدارك دانشگاهي كه بنده فارغ التحصيل شده ام را مورد تاييد قرار مي دهند ولي وزارت علوم آن را قبول ندارد ؟ همچنين جرم ، گناه آنهايي كه واقعا ندانسته اقدام به تحصيل در اين گونه دانشگاهها نموده اند و كلي زمان و هزينه صرف نموده اند چيست ؟ درجه و اعتبار علمي آنهايي كه مدارك خارجي آنها مورد قبول نيست ولي در داخل كشور دانشجوي انصرافي با 60 واحد درسي و مدرك كارداني و دانشجوي سال آخر كارشناسي در دانشگاه معتبر و مهم داخل هستند و داراي چند عنوان مقاله و گزارش صنعتي مي باشند چگونه است ؟
سامان
تاریخ : 26 - آذر - 1391منم با علي آقا كاملا موافقم.
علي
تاریخ : 26 - آذر - 1391بالاترین شغلها از آن دانشجویانی است پارتي رتبه A دارند و پارتي رتبه E اعتباري نخواهد داشت.