کارآموزی یکی از بخش های مهم تحصیلی رشته های کاربردی خصوصا رشته های فنی و مهندسی است. اگر چه این مهم در برخی دانشگاه ها و از سوی برخی افراد کم اهمیت تلقی می شود اما به گفته برخی متخصصین در رشته مهندسی صنایع گذراندن یک کارآموزی موفق […]
کارآموزی یکی از بخش های مهم تحصیلی رشته های کاربردی خصوصا رشته های فنی و مهندسی است. اگر چه این مهم در برخی دانشگاه ها و از سوی برخی افراد کم اهمیت تلقی می شود اما به گفته برخی متخصصین در رشته مهندسی صنایع گذراندن یک کارآموزی موفق و موثر زمینه موفقیت های بزرگ در حوزه کاربرد این رشته خواهد بود.
برخی معتقدند دوره کارآموزی موقعیتی برای به کار انداختن خلاقیت و خلق ایده ها و روش های جدید و فضایی برای سعی و خطا است برخی نیز بر این باورند که دوران کارآموزی همانطور که از نامش استنباط می شود زمانی برای آموختن تجربیات جاری در یک صنعت در معنای عام آن است.
حال، شما دوران کارآموزی خود را چگونه گذراندید یا خواهید گذراند؟ به نظر شما بهترین روش برای موثر سپری کردن این دوران چیست؟ نظرات خود را با سایرین به اشتراک بگذارید.
farzaneh
تاریخ : 5 - شهریور - 1394سلام
من الان یک هفته از کار آموزیم میگذره.
توی یکی از پالایشگاه های کشور کتر آموزی میرم.متاسفانه ازاون تعداد ساعتی ک باید برم خیلی کمتر اجازه دادن ک اونجا باشیم.
ولی تاحالا بد نبوده و میشه چیزای خوبی یادگرفت.فقط خودتون باید از کارکنان شرکتها بخواهید.و ب قول معروف اونارو تخلیه اطلاعاتی کنید.
دوران کارآموزی رو دست کم نگیرید چون میشه ب عنوان سابقه کار درنظرش گرفت.
لطفا درمورد پیدا کردن کار هم صحبت کنید
مائده
تاریخ : 26 - فروردین - 1394سلام عرض کردم
رشته من مهندسی صنایع هستش
ترم اخر هم هستم
حدود ۳۰-۴۰ شرکت زنگ زدم برای کاراموزی وقتی قبول نمیکنن من باید چیکار کنم؟؟؟
اقا اشنا میخواد پارتی میخواد هیچ کدومشم ندارم
بنظر شما چیکا کنم عایا؟؟؟؟
ونوس
تاریخ : 14 - مهر - 1392مهمترین نکته واسه کارآموزی اینه که پیچونده نشه. و اگه توی یه شرکت یا کارخونه معتبر گذرونده بشه خیلی تاثیر خوبی توی رزومه کاری داره. حالا اگه بشه واقعا توی این دوره چیزی یاد گرفت که دیگه میشه ایده آل ترین حالت کارآموزی.
تجربه خوبیه به طور کلی؛ واسه بعضیا اولین تجربه حضور در محیط اداریه و همین خودش کلی ارزشمنده.
ناني
تاریخ : 20 - تیر - 1392سلام ماهتون عسل…
به نظر شما براي كاراموزي اگه كارخونه اي برم كه اصلا دپارتمان مهندسي صنايع تا حالا نداشته خيلي ضرر ميكنم؟؟
تو اين شرايط روي چه مباحثي ميشه كار كرد؟؟
جداي اين قضيه كلا توي خطوط پيوسته توليد روي چه مباحثي كار كنيم بيشتر تاثير گذاره و به چشم ياد؟؟
از همگي ممنونم.
سیدعلیرضا
تاریخ : 16 - تیر - 1392کارآموزی…
باید یه جوری از اول دوره کارشناسی شروع بشه. کارشناسی باید به صورت فراگیر دربرگیرنده کارآموزی باشه. خیلی ها باید ظرفیت واحدهای تخصصی مقطع کارشناسی رو متوجه بشن. ساختار سیستم آموزشی فعلی، علاقه منده که دانشجو، در سطح یک دانش آموز هم نباشه… سرش رو بیندازه پایین، کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری رو طی کنه. آخرش هم طرف استاد دانشگاه بشه… صنعت را هم بی خیال… در یکی از دانشکده های مهندسی صنایع این کشور، بیش از 2500 نفر دانشجو هست. سوال این جاست که چند مسأله واقعی صنعتی توی یک سال تحصیلی در این مجموعه حل میشه؟ کارآموزی ؛ مثل بقیه واحدهای درسی تخصصی در مقطع کارشناسی جدی گرفته نمی شود.
دختر بابا
تاریخ : 9 - تیر - 1392سلام من فارغ التحصيل شدم ولي هنوز كار پيدا نكردم. تو رو خدا در مورد كار هم صحبت كنيد. من دارم ديوونه ميشم تو خونه!!!! حداقل راهنمايي كنيد كه تا كار پيدا كنم چيكار كنم كه كمك باشه براي كار اينده ام. رزومه ام را چطوري قوي كنم؟؟؟
خواهش ميكنم دوستان و اساتيد در رابطه با كار هم صحبت كنيد.
پيروز باشيد…
w116
تاریخ : 8 - تیر - 1392از خرس مو کندن غنیمته، هر جور شده از هر فرصتی که دارید فقط اطلاعات جمع آوری کنید.
مائده رضائی
تاریخ : 6 - تیر - 1392کاراموزیم را در یک شرکت فوق العاده گذروندم.اما یه پیشنهادم به کسانی که هنوز نرفتند اینه که سعی کنند توی شرکتی برند که درصورتیکه دعوت به کار شدند امکانش براشون باشه منظورم بودن در شهر خودشونه.
کاراموزی بهترین دورانیه که بی دغدغه میشه توی کارخونه یا شرکتی بود و نهایت استفاده را ازش برد خیلی از دانشجوها از همون ابتدا با شرکت هماهنگ میکنند و ساعت لازم را اولش باهاشون کنار میان و آخرش یه امضا از شرکت که بله ما اینجا کارآموزی رفتیم این بدترین خیانت به خودشونه بعد متوجه اشتباهشون خواهند شد.
اما توصیه میکنم دانشجوها خودی نشون بدند و این امکان را برا خودشون ایجاد کنند که از تمام قسمتهای اون شرکت استفاده کنند چون شرکتها زیاد اطلاعات نمیدن چراکه کارمنداشون فکر میکنن الانه که شما جای اونها را بگیرید اما این به مهارت شما برمیگرده که نهایت بهره را از تجربیات و دانسته هاشون ببرید. از تمام قسمتها بازدید کنید و به طور کلی بدونید که چه فرایندهائی توی شرکت در جریانه و حتما یه گزارش از کارآموزیتون داشته باشید حتی اگر استاد یا مدیر اون سازمان ازتون نخواد.اینطوری مجبور میشید بیشتر یاد بگیررید چون باید ثبتشون کنید.
موفق باشید
علی
تاریخ : 4 - تیر - 1392اکثر واحدهای صنعتی از پذیرش کاراموز وحشت دارن! میترسن تکنولوژیشون به سرقت بره…! ما 4تا مدیر کل را انداختیم وسط تا به یه محیط صنعتی راه یافتیم البته در استانهای یزد و کرمان…
نگار
تاریخ : 1 - تیر - 1392من فکر می کنم به جای اینکه توی این دوره سعی بکنیم خودی نشون بدیم بریم بررسی کنیم کدوم قسمت سازمان قوی تره وارد اون بخش بشیم و سعی کنیم حداقل یه کار رو به صورت عملی و اجرایی درست یاد بگیریم.
کارآموزی فرصت بلند پروازی نیست.
یونس
تاریخ : 1 - تیر - 1392می پیچونیم
حمید
تاریخ : 1 - تیر - 1392نکاتی که دانشجویان بایستی در هنگام کارآموزی به آن توجه نمایند
دانشجویان عزیز مواردیکه در زیر مطالعه می کنید توسط اساتیدی که در صنایع دارای تجربه می باشند جهت راهنمائی و برای بیشتر بهره گرفتن از وقت گرانبهائی که در مدت کارآموزی صرف می کنید توصیه شده است.
1 – در محیط کار حتماَ از لباس مناسب استفاده کنید و رعایت نکات ایمنی را حتماَ بنمائید در موارد ضروری از وسایل ایمنی ( کلاه، عینک، ماسک و حتی کفش مخصوص …) که در اختیارتان قرار می گیرد استفاده کنید.
2- کار در هر سطحی که باشد انجام دادن آن بهتر از انجام ندادن آن است در انجام کار حتماَ در مقابل کارگران از خود تواضع نشان دهید و در نظر داشته باشید که تجربه کاری کارگران را بی اهمیت تلقی نکنید که باعث دلسردی کارگران میگردد.
3 – از کارهائی که ممکن است دست و لباس شما را کثیف و چرب کنند پرهیز نکنید و مطمئن باشید تا با کار تماس نزدیک نداشته باشید نمی توانید تجربه ای کسب نمائید وکارگران از شما پیروی نخواهند کرد.
4 – کاریکه به شما محول می شود همان کار را انجام دهید حتی اگر در آن کار، آگاهی کامل دارید خودسرانه و بدون نظر سرپرست خود اعمال نظر نکنید.
5 – دانشجویان کارآموز درست است که برخی ازشما آخرین واحدهای مهندسی را می گذرانید اما توجه داشته باشید تمکین پرسنل از شما در آینده ناشی از معلومات تجربی و علمی شما است نه غرور بی جا و خشونت. اگر می خواهید فردی مفید و قابل احترام باشید از تجربه دیگران استفاده نمائید و این امر امکان پذیر نیست مگر با همکاری نزدیک با افراد باسابقه، لذا از همکاری دیگران بهیچوجه در هر زمینه ای که باشد حتی در نظافت کردن کوتاهی ننمائید که کارکردن عیب نیست.
6- دانشجوی کارآموزی که به کارخانه وارد می شود بچشم یک کارآموز ساده و بدون مسئولیت مینگرند لذا از ارجاع دادن کارهائی که بعداَ ایجاد مسئولیت می کند باید احتراز گردد و از این بابت اگر در آن کار تجربه ای دارید ناراحت نباشید و دلسردی و بی حوصلگی از خود نشان ندهید و سعی کنید که از همان نگاه کردن هم که شده تجربه بیشتری کسب کرده و اگر نظری هم دارید بدون خودنمائی در فرصت مناسب بصورت پیشنهاد مطرح کنید و بر نظر خود پافشاری نکنید .
7 – ارجاع کار از طرف کارخانه به شما, بستگی به مدیریت و کاردانی شما دارد اگر در روزهای اول با همکاران خود حتی در زمینه های ابتدائی کمک و همکاری کنید و در مورد کارهائیکه انجام می دهید همه جانبه فکر کنید تا تشخیص داده شود که مسئولیت پذیر هستید وحس همکاری در وجود شما هست مطمئن باشید که جا باز خواهید کرد. کارهای ارجائی را از روی دلسوزی و با تفکر به انجام برسانید.
8 – کارها را عجولانه انجام ندهید و برنامه کارهای روزانه خود را پس از فراغت از محل کار پس از رفع خستگی برنامه ریزی کنید و مشکلاتی که در روز گذشته پیش آمده در حل آن قبل از ورود به کارخانه اقدام کنید و هیچگاه طوری رفتار نکنید که کارهای انجام نشده آنقدر زیاد شود که از انجام آن عاجز باشید.
9 – از وارد شدن در مسائل سیاسی و مالی کارخانه پرهیز کنید چون مسائل سیاسی و کارگری کارخانه بسیار حساس بوده و با یک اشتباه کوچک خسارات جبران ناپذیر وارد می گردد.
10 – برای خود اطلاعات و منابع و یادداشتهای لازم را جمع آوری کنید و در فرص فراغت به مطالعه آنها بپردازید.
11- استاد کارآموزی برای نظارت بر طرز کار و راهنمائی و رفع مشکلات شما از دانشگاه تعیین گردیده بنابراین مسائل و مشکلات خود را یادداشت کنید و در موقعی که به استاد کارآموزی مراجعه می نمائید مطرح نمائید.
12- مسائل تئوری که در دانشگاه آموخته اید پدیده هائیست که در صنع مشاهده می کنید و حتماَ سعی کنید که مسائل تئوری و عملی را در ذهنتان و اگر امکان دارد بطور عملی و تئوری بصورت پیشنهاد و دلسوزانه در اختیار کارگران و سرپرستان قرار دهید و در صورت احتیاج ازاستاد کارآموزی هم فکری و کمک بگیرید تا انشاالله از کارآموزی حداکثر بهره را نصیب خود گردانید.
محسن دهقانی
تاریخ : 1 - تیر - 1392کار اموزی دید شما را به صنعت کلا تغییر میده…
چند نکته…
1. قبل از رفتن به صنعت برای کارآموزی کاملا تکلیف خود را روشن کنید که در چه زمینه می خواهید کار کنید( نت ، برنامه ریزی تولید و …)
2. از قبل تا میتوانید در مورد صنعتی که قراره در آن مشغول شوید اطلاعات جمع کنید…
3.اولین کاری که میکنید در طول دوره کاراموزی ابتدا فرایند تولید را کاملا بفهمید…..
4. بعد از فرایند و اطلاعات کلی که در مورد همه بخش ها ( برنامه ریزی تولید ، دفتر فنی ، و….) بدست آورید به سراغ زمینه ای که از قبل تصمیم گرفته اید بروید…
5. با استاد خود مشورت کنید تا سوالاتی را برای شما مطرح کند که در صنعت بدنبال جواب آن باشید زیرا کارخانه چیزی نیست که شما بتوانید در مدتی محدود از تمام قسمت های ان و امور مرتبط با ان سر دربیاورید…
همه اینا از تجربه شخصی خودم بوده و اینکه دارم حسرت خوب نگذراندن این دوره را می خورم…به خاطر همین موارد ذکر شده