ذره بین – بیش از یک دهه از برگزاری اولین کنفرانس ملی مهندسی صنایع گذشته، و حالا شمارنده کنفرانس به عدد 9 رسیده، به گفته صاحبنظران عدد 9 عدد مناسبی برای بالغ شدن یک کنفرانس است. شاید وقت آن رسیده که آمار و ارقام و نحوه برگزاری کنفرانس های قبل بررسی شده تا مسیر حرکت […]
ذره بین – بیش از یک دهه از برگزاری اولین کنفرانس ملی مهندسی صنایع گذشته، و حالا شمارنده کنفرانس به عدد 9 رسیده، به گفته صاحبنظران عدد 9 عدد مناسبی برای بالغ شدن یک کنفرانس است. شاید وقت آن رسیده که آمار و ارقام و نحوه برگزاری کنفرانس های قبل بررسی شده تا مسیر حرکت کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع را برای اعداد 10 و بالاتر از آن روشن کند.
برخی معتقدند کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع در ایران تنها یک کنفرانس علمی با جامعه شرکت کننده دانشجویی است، برخی دیگر آن را یک تجمع سالیانه صنفی از نوع مهندسی صنایع می دانند، برخی هم با صحبت در خصوص کیفیت مقالات از آن با نام کنفرانس ملی یاد می کنند.
مدت هاست قرعه عدد 9 به نام دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی افتاده و دست اندرکاران در تکاپوی برگزاری هر چه بهتر کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع هستند.
شما مسیر حرکت کنفراس بین المللی مهندسی صنایع را چگونه ارزیابی می کنید و این مسیر در آینده چگونه باید باشد؟
نظرات خود را همین جا یعنی در فرم زیر بنویسید.
N.Akbari
تاریخ : 20 - مهر - 1391سلام،به همه ی مهندسای این مرزو بوم سلام عرض می کنم به ویژه دوستان صنایع،یه توصیه با توجه به تجربه اندکم به دوستای عزیزم می کنم و اون اینه که خواهشا مقالات رو از سمتو سوی محاسبات به عمل وارد کنید،این مهم نیست که چاپ بشه این مهمه که بعد ها مورد استفاده قرار بگیره،من هم مشکلات رو زیاد مشاهده کردم و می کنم،ولی ما هستیم تا یه چیزیو درست کنیم نه بش دامن بزنیم هر چقدر هم کم باشه،اون دوسته عزیزم که پرسید صنایع چی هست،گستره صنایع زیاد ولی در ایران بیشتر بهره وری با استفاده از ابزارهای خاص این رشته واین که دوسته من آینده خوبی در انتظار شما خواهد بود شک نکنید.
محمد.م
تاریخ : 18 - مهر - 1391سلام .میدونم حرفام اب در هاونگ کوبیدنه ولی چون نظر خواستید نظر میدم.من دانشجوی کارشناسی صنایع تو پیام نور دامغانم.جایی که نه صنعتی داره که مهندس صنایع پیدا بشه نه دانشگاه خوبی که رشته صنایع داشته باشه تا بتونم بپرسم مهندسی صنایع بالاخره چیه؟من جزو اولین گروه ورودی رشته مهندسی صنایع تو دامغان بودم اونم تو پیام نور که استاد صنایع هم فقط یکی بود اونم خودش نمیدونست مهندسی صنایع چیه. بعد یک سال دانشگاه دامغان و ازاد هم این رشته رو اوردند.هنوز هفتاد واحد پاس نکردم پارسال تو کنفرانس نهم شرکت کردم ببینم چه خبره یه امار از تعداد دانشجویان پذیرفته شده تو رشته صنایع اعلام شدکه نصف بیشترشون مثل من پیام نوری بودند و با جرات میگم به جز تعداد محدودی بقیه هیچکودوم حتی بعد از فارغ التحصیلی هم نمیدونند رشتشون چی بود؟به نظر من مهمترین مسئله برا رشته صنایع اینه که دانشجویان جدیدالورود رو تفهیم کرد و اشنا کرد که اصلا ته این رشته چیه و به چه دردی میخوره و اگه این کنفرانس بخواد کار مهمی بکنه اینه که درباره نصف بیشتر دانشجوهای مهندسی صنایع که تو پیام نور هستند یه فکری بکنه یا پیام نورو مجبور بکنه با این وضع دانشجو نپذیره یا وضعیتو درست کنه وگرنه ظرف چند سال اینده و با ورود این جور مهندسا به جامعه بی اعتمادی و بی اعتباری بیشتری رو نسبت به مهندسی صنایع در جامعه شاهد خواهید بود.البته اونچه من پارسال دیدم یک کنفرانس دانشجویی بود (البته بیشتر دانشجوهای همون دانشگاه برگزارکننده)که فقط برای گرفتن مدرک ارائه مقاله اومده بودند. برای دانشگاه هم نمیدونم شاید صرفا یک درامد بوده و بس.پس جایی برای مطرح کردن این حرفا نمیمونه که تو بیشتر کارخونه ها هیچ اثری از بهره وری و این درسایی که میخونیم نیست و به قول بنده خدایی همه چیز اینجا حاجی بازیه(حاجی=رئیس کارخونه)بدون هیچ سواد و علمی کارخونه رو اداره میکنن و معلوم نیست چند بار در سال به مرز ورشکستگی میرسن ولی چون چرخه اقتصاد و صنعت به هم پیوستست نباید ورشکست بشن و دولت نجاتشون میده و…
الهام
تاریخ : 13 - مهر - 1391من با نظرات دوستان در مورد کیفیت پایین کنفرانس ها موافقم . پارسال مقالاتی که دارای یک روش پیچیده و غیر قابل فهم بودند پذیرفته شدند. و جالب اینکه مقاله من که برای کنفرانس پذیرفته نشده بود در یک مجله با درجه scopus پذیرفته و در دست چاپ است.
م. ر.
تاریخ : 13 - مهر - 1391بنده دانشجوی سال چهارم دکترای صنایع هستم. در بین کنفرانس های برگزار شده تاکنون به نظر من هفتمین کنفرانس که در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد بهترین دوره بود. از نظر داوری مقالات، نظم و انضباط و …. اینها مواردی است که در اکثر کنفرانس ها دیده نمی شود. همین دلیل بود که کنفرانس هشتم را در امیرکبیر کم فروغ جلوه داد.
محمدرضا
تاریخ : 13 - مهر - 1391سلام
من هم با نظر علی موافق هستم،بهمن ماه سال قبل همین کنفرانس در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد و بی کیفیت بودن این کنفرانس بر همگان مشخص و مبرهن بود
دقیقا یک روز قبل از برگزاری هشتمین کنفرانس،در همین دانشگاه امیرکبیر همایش ملی ارتباط صنعت با دانشگاه برگزار شد،در این همایش چیزی جز دفاع و همیاری با خود دانشجویان امیرکبیر دیده نمی شد
جالب است من که دانشجوی ارشد علم و صنعت هستم و مقاله ام در صدد ایندکس گرفتن از ISC است در این همایش رد شد.
امیدوارم حداقل در همایش بعدی این اتفاق نیوفتد
ضمنا مخاطب این کنفرانس تنها اساتید نیستند،دانشجویان علاقه مندی هم هستند که مشتاق شرکت در این کنفرانس اند،اما توانایی پرداخت هزینه اش را ندارند…!!!
علی
تاریخ : 13 - مهر - 1391با سلام. متأسفانه به نظر من کنفرانس ها در ایران شده فقط یک محل برای تجمع و منبع درآمد که در انتها مقالات دانشجویان خود را قبول کنند و دور هم لذتی برده باشند. من ایده ها و نظرات زیادی را دارم اما بدلیل هزینه بالای شرکت در کنفرانس از ارائه آن بازماندم. در ضمن کنفرانس مهندسی صنایع در سالی که با نام تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه انسانی نامگذاری شده هدف والایی دارد. فقط ارائه مقاله و پذیرش مقالات دانشجویان خود بسیار کم لطفی است. در این کنفرانس باید محلی برای تجمع و همفکری صنایع تولیدی کشور و دانشگاهیان و ارائه تجربیات و جذب این دانشجویان در صنایع باشد. چیزی که اصلا در کنفرانس های ایران و از جمله کنفرانس مهندسی صنایع وجود ندارد.