همیشه یه چیزهایی هست که وقتی می شنویم ، می بینیمم و یا درکشون می کنیم ما رو به وجد می آرند و اگه احیانا سر کلاس و جایی خواب آلود باشیم فورا خواب از سرمون می پره . برای من، یکی از اون واژه ها مهندسی صنایع است . منی که بدون هیچ گونه […]
همیشه یه چیزهایی هست که وقتی می شنویم ، می بینیمم و یا درکشون می کنیم ما رو به وجد می آرند و اگه احیانا سر کلاس و جایی خواب آلود باشیم فورا خواب از سرمون می پره . برای من، یکی از اون واژه ها مهندسی صنایع است . منی که بدون هیچ گونه علاقه ای وارد این رشته شدم بودم به ناگه خودم رو اسیر چنگ زلف این رشته دیدم . مهندسی صنایع تداعی یک مفهوم نا متنهاهی از پیشرفت و بهبود است . بر کلیات تاکید دارد ولی در عین حال جزئیات را مانند قطعات پازل وارد پیچیده ترین مفهوم ها می کند . یه جریان زلالی از زندگی است که در تار و پود همه ی اعمال ما می تواند نقش داشته باشد . انسان را به عنوان بخشی از سیستم و مهمترین بخش قبول می کند و به جای تمرکز کامل بر مشتی اعداد و ارقام و فرمول ، ما را به درک کردن و تفکر پیرامون مفاهیم انتزاعی و ارائه راه حل ، دعوت می کند .
سال پیش دانشگاهی که بودیم با بچه های کلاس خیلی راجع به رشته ها و مزایا و معایب هر رشته صحبت می کردیم یه معلم زبان هم داشتیم که در یکی از موسسات شهر انتخاب رشته می کرد و ما هر وقت که می خواستیم درس رو تعطیل کنیم بحث کلاس رو به سمت رشته و مسائل مربوط سوق می دادیم و من یادمه که در همین کلاس نزدیک بیست بار از معلممون پرسیدیم :
آقا ببخشید مهندسی صنایع چیه ؟ قراره چی کار بکنیم اگه این رشته رو انتخاب کردیم و اصلا این رشته قراره چیکار بکنه ؟
معلممون همابدا خم به ابرو نمی آورد که هنوز فرق بین مهندس صنایع رو با سرکارگر نمی دونه !( بعضی وقت ها هیچ فرقی ندارن )هر بار پاسخ می داد : والا دقیقا نمی دونم ولی ظاهرا توو کارخونه ها کار می کنند . میگن درآمدشون هم بالاست و این اتفاق هر بار تکرار می شد و کلاس کن فیکون .
واقعیت هم اینه که رشته ی مهندسی صنایع یک رشته ی گسترده است و به اندازه همین گستردگی تعریف داره .و نمی دونم شاید همین مرزهای بی انتهای قلمرو مهندسی صنایع باعث شده بسیاری از قابلیت های بالقوه و منحصر به فرد این رشته برای بسیاری از قشر جامعه و حتی برای خود مهندسان صنایع هم ناشناخته باقی بماند و پاسخ خیلی از مهندسان صنایع به این سوال که رشته را در یک کلمه تعریف کنید ، واژه هایی مثل بهینه ساز ، حلال مسائل ( نه حلالی که محلول را در بر می گیرد و در ظاهر هیچ اثری از محلول باقی نمی ماند . این یکی اسمش پاک کردن صورت مسئله است که بیشتر ما در این مقوله استاد هستیم )، پزشک فرآیند و … می باشد .
اما ما نمی دانیم که کدامین مسئله را باید بهینه کنیم و اصلا مسئله ای پیدا نمی کنیم که بهینه کنیم . در بهترین حالت ممکنه که مسئله ای رو بهمون بدن و ما حل کنیم . این همه ابزار و این همه مشکل حل نشده ! این همه مهندس صنایع و این همه بهره وری بالا !!!! این همه حرف و این همه ( کوچولو ) عمل !!! کنترل پروژه می خوانیم و این وضع پروژه های ماست و تازه اگه شانس بیاریم که بعد از مدتی تشخیص داده نشه که پروژه توجیه اقتصادی نداره ، باید یک ضریب های نجومی به مدت زمان تحویل پروژه اضافه کنیم . بماند که چقدر هم به کیفیت ساخت توجه داریم و الخ.
در یکی از همین روزا بود که مسافر جاده ها بودم . قیافه ام داد می زد که دانشجو هستم و قیافه ی کسی که کنار من نشسته بود نیز . سر صحبت رو باهاش باز کردم که بحث کشیده شد به رشته و دانشگاه و این که سال چندی و چند واحد پاس کردی و اصلا یه سوال : یه مهندس صنایع چیکار می کنه ؟ منم که دنبال همین سوال بودم فوری یه لیست از کاربرد های مهندسی صنایع ، از حمل و نقل بگیر تا بررسی علت مرگ بروسلی با رویکرد سیستمی !!! رو براش تشریح کردم و ایشون با حالت جدی و محکومانه ازم پرسید : شما واقعا اینا رو اجرا می کنید و من گفتم … مهم نیست که من چی گفتم ، مهم اینه که این وسط واقعیت قربانی نشه . مهم اینه ما :
می تونیم یه مهندس صنایع خوب یا بد باشیم . می تونیم که نخوایم بیشتر یاد بگیریم ، اما این در نهایت خود ما هستیم که تصمیم می گیریم بهای نگاه دیگران به این میوه ی خوش رنگ و خوشمزه چقدر باشد ، این ما هستیم که معنی می کنیم مهندس صنایع بودن را .
عمق این اقیانوس بستگی به عمق نگاه چشمان تو دارد .
محمدرضا
تاریخ : 1 - مهر - 1394سلام.بسیار عالی بود شاید بشه رشته ی صنایع رو اینجوری هم توصیف کرد.##میشه بهش گفت اقیانوسی به عمق یک متر##چون درباره ی تمام رشته ها میتونی اطلاعات داشته باشی ولی سطحی.موفق باشید.
فرهاد
تاریخ : 28 - تیر - 1392با سلام به دوستان…نطرات خوبی دادین..منم ازونایی هستم که رشتمو خیلی دوست دارم و ول نمی کنم من کارم کنترل پروزه است..ولی الان موندم چرا ما توی پایه ترین چیز ها هم موندیم که نمیتونیم اجرا کنیم
مریم آقازاده
تاریخ : 10 - تیر - 1392سلام.عااااااااااااالی بود.با اینکه من خودم مهندسی صنایع نمیخونم اما خیلی متن تاثیر گذاری بود.به نظر من مهم نیس چه رشته ای میخونی و رشتت چه میزان مقبولیت عمومی داره مهم اینه که تو رشته ی خودت بهترین باشی.رشته ی شمام که رشته ی تاپیه و رابط همه ی رشته های دیگه ی مهندسی.جمله ی آخرت هم منو یاد شعر سهراب سپهری انداخت به قول خودش چشم ها را باید شست جور دیگر باید دید.
امیدوارم تو رشته ی انتخابیت هم مثل همه ی مراحل زندگیت بدرخشی
مثل اینکه پر حرفی کردم خلاصه اش کنم”به اوج بیندیش”
محبوبه
تاریخ : 10 - تیر - 1392مهندسی صنایع همون تعریفایی که خودمون تو کتابا خوندیم.من واقعا تا ترم 5و6 نمیدونستم که دارم چی میخونم ، چه کاربردی داره ؟ با آشنایی خاصی هم واردش نشدم.ولی الان میدونم که هر چقدر از زمان میگذره بیشتر به رشته ام علاقمند میشم.وقتی هم کارآموزی رو گذروندم بااینکه کسی رو نداشتم راهنماییم کنه فهمیدم که چکارهایی به ذهنم میرسه و مهندس صنایع نقش و وظیفه اش چیه.واقعا رشته عالیی خوندیم من که حاضر نیستم با هیچ رشته دیگه ای عوضش کنم.
روناک
تاریخ : 9 - تیر - 1392مهم اینه که هر کاری رو بتوانیم با عشق وعلاقه و به بهترین نحو انجام بدیم.موفق باشید.
majid
تاریخ : 9 - تیر - 1392Eyval
محمد
تاریخ : 18 - خرداد - 1392مهندسی صنایع رشته ایست برای بالا بردن بهره وری از طریق بالا بردن کیفیت ،بالا بردن سود ،پایین اوردن هزینه و پایین اوردن زمان فرایند ها با استفاده از علم ریاضیات ،اقتصاد،مدیریت و سایر علوم مهندسی به شکلی که بهترین راه برای رسیدن به هدف انتخاب شود و اگر نبود ان راه ساخته شود.
ماریه
تاریخ : 11 - خرداد - 1392عاااااالی بود…منم عاشق رشته ام بودم و هستم…به امید روزی که جامع مهندسین صنایع، بهترینها رو رقم بزنند….
میلاد خادمعلی(شاطر)
تاریخ : 5 - خرداد - 1392تکبیییییر
mehdi afraseyabi
تاریخ : 3 - خرداد - 1392مرسی من خودم یه مهندس صنایع هستم ومدیر برنامه ریزی یه شرکت شیمیایی و ضمنا خودم تولیدی هم دارم،خیلی جالب مهندسی صنایع راتوصیف کردین.درود بر شما.
مائده رضائی
تاریخ : 3 - خرداد - 1392Solve Problems With Computers
Solve Problems With Machines
Solve Problems With People
Industrial Engineers
PEOPLE WHO SOLVE PROBLEMS
عابد
تاریخ : 3 - خرداد - 1392من فقط می خواهم این را بشنوم: کی نظام مهندسی صنایع تشکیل و شروع بکار میکند؟ زیرا عمق نگاه چشمان مهندسان صنایع نیاز به یکپارچکی دارد…
سیدعلیرضا
تاریخ : 3 - خرداد - 1392آره؛ این ما هستیم که معنی می کنیم مهندس صنایع بودن را … و البته نه فقط مهندس صنایع بودن را …